Hopscheuten - Feest voor fijnproevers

Brochure aanvragen
 • Veurnestraat 108 - 8970 Poperinge

  T: 057 33 88 38

  info@ogygia.be - www.ogygia.be
  Manoir Ogygia

  Kris en Carmen verwelkomen levensgenieters in hun charmehotel Manoir Ogygia. ’s Avonds kan je in het romantische kasteeltje terecht voor een verfijnd of bistro diner. Chef Kris verwerkt seizoensgebonden ingrediënten tot wondermooie bordjes.

   

  Chef Kris Pollentier

  Waarom hopscheuten op menu?
  "
  Hopscheuten kan je niet in elke stad verkrijgen. Je kan er veel mee doen en ze bieden een grote meerwaarde bij je menu."

  Wat typeert jouw menu?
  "
  Ik gebruik de hopscheuten in vijf van mijn zesgangenmenu. Telkens op een andere manier bereid: gepocheerd, gefrituurd of met witbier...  Persoonlijk hou ik het meest van de smaak van een rauwe hopscheut. Als patissier van opleiding gebruik ik liever geen hopscheuten in mijn desserts, dat is een persoonlijke keuze. Bij desserts kies ik eerder voor hopjenever of Houblonesse-producten."

   

 • Grote Markt 36 - 8970 Poperinge

  T: 057/33 94 05 - F: 057/30 19 05

  info@hotelamfora.be - www.hotelamfora.be
  Amfora

  Proef de heerlijke gastronomische gerechten in het restaurant of geniet van een lekkere koffie aan de bar of op het zonneterras. Nancy, Dominique, Glenn en het hele Amfora team kijken er naar uit om je te verwelkomen!

   

  Chef Dominique Bondue

  Waarom zet je hopscheuten op je menu?

  "Hopscheuten zijn uniek in alle opzichten: de korte periode waarin ze beschikbaar zijn, hun exclusiviteit, hun smaak. Mensen komen hopscheuten eten en blijven overnachten."

  Wat typeert jouw menu?

  "We proberen hopscheuten op alle mogelijk manieren te bereiden in het menu. Rauw, kort aangebakken, gepocheerd: het ganse gamma. In iedere gang zitten hopscheuten. Ik combineer hopscheuten persoonlijk liefst met vis, omdat de smaak op die manier meer tot zijn recht komt, maar er zijn ook enkele suggesties met vlees."

   

   

   


 • Veurnestraat 11 - 8970 Poperinge

  T: 057/36 42 62

  info@food-drinks.be - www.food-drinks.be
  Passage

  Laat je in dit jonge restaurant in loungestijl verrassen door de seizoensgebonden gerechten, dagverse vis, knapperige salades en diverse vleessoorten als specialiteit. Fabienne serveert kwaliteitsvolle suggesties voor het hele gezin.

   

  Gastvrouw Fabienne Dekersgieter

  Waarom hopscheuten op de menu?

   "Hopscheuten, het witte goud uit de Westhoek. Op zijn lekkerst; een beetje aanbakken en serveren met een gepocheerd eitje en mousseline. Hemels heerlijk!"

   

 • Hoge Noenweg 3 - 8970 Poperinge

  T: 057/36 46 11 - F: 057/36 46 12

  info@tblauwershuys.be - www.tblauwershuys.be
  't Blauwers Huys

  Dirk en Etchel ontvangen je met veel enthousiasme in hun sfeervol restaurant. In ’t Blauwers Huys smaakt ongecompliceerd en tijdloos genieten naar meer. Elke maand serveren zij er een gastronomisch drie- of viergangenmenu volgens de seizoenssuggesties.

   

  Chef Dirk Battheu

  Waarom hopscheuten op menu?
  "Hopscheuten zijn één van de weinige échte Poperingse streekproducten. Ze zijn slechts een korte periode van het jaar verkrijgbaar, maar wel op verschillende manieren klaar te maken en gemakkelijk te combineren met vlees, vis of gevogelte."

  Wat typeert jouw menu?
  "
  In een menu van drie of vier gangen worden ze telkens op een andere manier geserveerd: gebakken, rauw, krokant, gestoofd of in de room. Persoonlijk serveer ik ze liefst met vis."

 • Callecanesweg 12 - 8978 Watou

  T: 057 38 88 08 - F: 057 38 87 83

  info-reservatie@hotel-callecanes.be - www.hotel-callecanes.be
  Callecanes

  In het restaurant geniet je in een rustige sfeer van de harmonie van verse producten en heerlijke streekspecialiteiten. Chef Kurt, gastvrouw Nancy en hun team laten je proeven van de hedendaagse gastronomie in een huiselijke sfeer.

   

  Chef Kurt Dufloucq

  Waarom hopscheuten op menu?
  "Voor hopscheuten komen mensen naar Poperinge. Het is een goed, natuurlijk en regionaal product, typisch voor de streek."

  Wat typeert jouw menu?
  "Mijn favoriete bereidingswijze is de hopscheuten kort aanstoven in olijfolie. Beetgaar vind ik ze het lekkerst. Dat in combinatie met hertenkalf of vis of andere producten. Door de combinatie met andere ingrediënten is het resultaat altijd anders."

   

 • Guido Gezellestraat 7 - 8970 Poperinge

  T: 057/33 57 25 - F: 057/33 54 25

  info@pegasusrecour.be - www.pegasusrecour.be
  Restaurant Pegasus

  In een prachtig herenhuis in het centrum van Poperinge ontvangen gastvrouw Inge en chef Bert je voor een gastronomische wandeling. Verwacht je van amuse tot dessert aan topproducten en verfijnde creaties.

   

  Chef Bert Recour

  Waarom hopscheuten op menu?
  "Het is een heel exclusief streekproduct dat men ook wel het witte goud van Poperinge noemt. Wanneer het seizoen aanbreekt, staat iedereen te popelen om naar de streek te komen. Als gastronomisch restaurant passen hopscheuten perfect in onze menukaart."

  Wat typeert jouw menu?
  "In ons restaurant kan je hopscheuten als supplement vragen. Dan krijg je zie vier keer op een andere manier geserveerd: koud, rauw, aangestoofd en in de room. Op onze kaart worden ze klassiek geserveerd, zoals met een gepocheerd eitje, maar dan met een twist. Een volledig hopscheutenmenu doen we bewust niet zodat iedere persoon uit het gezelschap zelf kan kiezen of hij hopscheuten wenst."

   

 • Watouplein 17 - 8978 Watou

  T: 057/38 80 24 - F: 057/38 85 90

  info@hommelhof.be - www.hommelhof.be
  't Hommelhof

  Reeds 33 jaar is restaurant ’t Hommelhof een trefpunt voor lekkerbekken met een voorliefde voor de bierkeuken. Met een ongelofelijke productkennis en een flinke dosis creativiteit serveert chef Stefaan smaakvolle gerechten.

   

  Chef Stefaan Couttenye

  Waarom zet je hopscheuten op je menu?

  "Hopscheuten zijn een lekker streekgebonden product van zeer hoge gastronomische waarde."

  Wat typeert jouw menu?

  "De klassieker, een gepocheerd hoeve-eitje met hopscheuten en mousselinesaus zal nooit ontbreken, maar daarnaast hou ik eraan nog verschillende andere creatieve bereidingen met hopscheuten voor te schotelen."


 • Callicannesweg 16 - 8978 Abele

  T: +32 57 38 80 87

  info@restaurantterminus.be - www.restaurantterminus.be
  Terminus

  Wie lekker wil eten zonder een aanslag op zijn portemonnee te vrezen, volge de “Ridders van de weg”. Routiers prefereren van oudsher een stevige hap die staat voor kwaliteit en volume bovenop democratisch tafelen.

   

  Pieter Verheyde

  Waarom hopscheuten op menu?
  "Nu er nog hop geteeld wordt in onze regio, moeten we zeker van deze groente genieten. Meer en meer mensen uit binnen en buitenland vragen naar hopscheuten. Als sommelier van opleiding hou ik van pure en seizoensgebonden producten. Als je met seizoensgebonden producten werkt, zoals hopscheuten en asperges, dan heb je het hele jaar door iets om naar uit te kijken."

  Wat typeert jouw menu?
  "In het menu serveren we hopscheuten als voorgerechtje met garnalen. Op die manier blijft de smaak van de hopscheuten  heel puur. Gasten kunnen hopscheuten ook verkrijgen als sidedish."   

 • Watouplein 14 - 8978 Watou

  T: 00 32 498 598 485

  depaterstafel@gmail.com - www.depaterstafel.eu
  De Paterstafel

  Danielle en Frank nodigen je uit voor een ontspannen en gezellige middag of avondje tafelen. Voel je thuis en herbeleef de smaak van vroeger in traditionele gerechten en unieke smaakcombinaties. Zij laten je meegenieten van hun grootste hobby: lekker eten.

   

  Chef Danielle Carrupt

  Waarom hopscheuten op menu?
  "
  Hopscheuten zijn uniek, waar vind je die nog? Hopscheuten zijn zeer fijn en zeer eigen van smaak. Het is met niets vergelijkbaar. Daarbovenop zijn mensen zeer geïnteresseerd in hopscheuten."

  Wat typeert jouw menu?

  "Wat uitzonderlijk is, is dat mijn menu in élke gang hopscheuten bevat. Er zijn zes gangen en tot in het dessert zitten er hopscheuten of producten met hopscheuten in verwerkt. Telkens op een andere manier klaargemaakt of gecombineerd. Elk gerecht is tevens apart verkrijgbaar."  


 • Grote Markt 20 - 8970 Poperinge

  T: 057/33 95 78 - F: 057/33 96 54

  info@hoteldelapaix.be - www.hoteldelapaix.be
  Hotel de la Paix

  Sam en Linda bieden je in hun hotel-restaurant-bierhuis kwalitatieve en seizoensgebonden streekgerechten aan. Lekker eten in het hartje van Poperinge in het restaurant, op het terras met zicht op de Grote Markt of in de mooie tuin achteraan.

   

  Chef Koen Sambaer

  Waarom hopscheuten op menu?
  "Hopscheuten zijn een uniek en exclusief streekproduct uit Poperinge met een delicate smaak. We zitten als het ware aan de bron, dus kunnen hopscheuten niet op onze kaart ontbreken."

  Wat typeert jouw menu?
  "
  Hopscheuten lenen zich tot vele bereidingen. Persoonlijk combineer ik ze het liefst met vis en gewoon kort aangebakken in verse hoeveboter. Rauw vind ik ze ook heel lekker, dan serveer ik ze het liefst bij een carpaccio van vlees of vis."