Hopscheuten - Feest voor fijnproevers

Brochure aanvragen

Tijdens het culinair atelier nodigt Toerisme Poperinge iedereen uit om zelf de handen uit de mouwen te steken op de hopboerderij en vervolgens de eigen geplukte hopscheuten samen met de chef op vier manieren te bereiden. Een gezellige kookworkshop in de hoppestad. Een bezoek aan het Hopmuseum sluit de dag af.

    Schrijf je hier in

  • Uw deelname wordt pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Meer info vindt u in de bevestigingsmail.

Programma:

9.30 - 10.00 uur: ontvangst
Warme ontvangst door de gids en de landbouwers op hopboerderij met een kopje koffie en een stukje zelfgemaakte hoppecake.

 

10.00-12.00 uur: op het veld
Introductie door de gastvrouw over het reilen en zeilen op de hopboerderij en de teelt van hop en hopscheuten. Zelf hopscheuten oogsten op het veld of bij koud weer in forcerie (breng zeker je laarzen, handschoenen en een mesje mee!). Hopscheuten wegen, wassen en klaarmaken voor consumptie. Je zal het snel merken, hopscheuten plukken het is een kunst!

 

12.00-15.00 uur: in de keuken

Chef Kris Pollentier en gastvrouw Carmen Logie verwennen je met een heerlijk menu bereid met hopscheuten op vier verschillende manieren. Help mee met de chef en vraag hem zeker naar tips. Je maakt tijdens deze kookworkshop tevens kennis met andere Poperingse streekproducten. Bij het menu (aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) worden aangepaste dranken geserveerd.

 

 

 


15.00 - 17.00 uur : Hopmuseum 

De gids neemt je mee naar het Hopmuseum. Kom alles te weten over de hop- en biercultuur in Poperinge! De indrukwekkende verzameling van meer dan 1800 Belgische bieren zal je zeker verrassen. 

 

Data:
Op zaterdagen 4, 11 en 18 maart 2017. 

 

Prijs:
72 euro per persoon (alles inbegrepen: onthaal op de hopboerderij met koffie en cake, begeleiding, kookworkshop, lunch met aangepaste dranken, bezoek aan Hopmuseum).

 

Inschrijven:
Om het gezellig te houden, wordt de groep telkens beperkt tot max. 25 deelnemers per dag.
Inschrijven kan individueel of in groep via het invulformulier aan de linkerkant van deze webpagina.

 

Groepen:
Voor groepen vanaf 12 personen zijn ook andere data mogelijk.
Alle info: Toerisme Poperinge 057 34 66 76 of toerisme@poperinge.be

 

Boek een arrangement

Wie een arrangement met overnachting wenst te boeken, gelieve telefonisch of via mail contact op te nemen met Toerisme Poperinge. Tel. 057/34 66 77 of toerisme@poperinge.be